• 欢迎访问云南专升本网!本站为考生提供云南专升本信息服务,网站信息供学习交流使用,非政府官方网站,官方信息以云南教育考试院www.ynzs.cn为准。

专升本热线:  0871-64332211

距2021年 报名 还有90

距2021年 考试 还有252

所在位置:云南专升本 > 模拟试题 > 正文

云南专升本考试英语阅读理解模拟试题(2)

2020-08-19 13:48:22   来源:云南专升本    点击:   作者:钟老师   
  【导读】各位同学们好!今天云南专升本网给大家带来了云南专升本考试英语阅读理解模拟试题(2),希望能给大家带来一点帮助,下面我们一起来学习一下吧!

  云南专升本考试英语阅读理解模拟试题(2)

  Many students who participated in the2010 civil service exams(公务员考试)in China saw them as the “most difficult”,dueto their emphasis on general knowledge.

  This year,the Chinese central government officeshave opened 15,000 posts but it’s not large enough to find a home for the onemillion people applying. According to a 2009 Washington post report, USstudents are also giving government jobs a hard look. “The Partnership forPublic Service “poll(民意调查)found that about 90% of USstudents are interested in federal(联邦政府的)jobs. Nearly84% gave the security offered by federal jobs as a reason.

  The same goes for students in the UK.A2008 Daily Mail report found that applications from college graduates forgovernment civil service jobs have surged 33% over 2007.

  Besides providing financial security,civil service jobsusually offer other benefits,especially in Asia. InIndia,for example, the average annual income is about$8,116-more than 10 times higher. Plus, civil servantsget a one-month paid holiday every year,20 days ofmedical leave and 20-day half-paid vacation.

  6.The 2010 civil service exams in China were thoughtthe“most difficult”because .A. most of the students hadn’t prepared well. B. the exams emphasized general knowledge. C. too many people were interested in civil services. D. students were not good at answering the questions.

  7.US students are also giving government jobs a hard look,according to A. Washington post B.DailyMail C. the US federal government D.theChinese central government

  8.Which of the following is closest in meaning to theunderlined word“surged”(in Para.3)?A. Improved B.Failed C.Increased D.Decreased

  9.The civil servants’ annual income in India is A. as much as 8,116 dollars B. no more than 720 dollars C. less than the average annual income D.the same as the average annual income

  10.This passage is mainly about .A. what benefits a civil servant can enjoy B. how to get a desirable salary as oneexpects C. why the students complained about the exams D. why somany people want to be civil servants

  下面开始揭晓答案

  6.【解析】B

  本题是事实细节题,由文章第一段中,“…due to their emphasis on general knowledge.”可知,许多学生认为2010年的公务员考试最难是因为这些考试侧重于公共基础知识。

  7.【解析】A

  本题是事实细节题。由文中第二段第二句"According to a 2009

  Washington Post report,Us students are also giving government

  jobs a hard look.”可知本题应选A。

  8.【解析】C

  本题是词语理解题。由文中第三段第一句话"The same goes for students in the UK.“可知,英国的学生也越来越热衷于公务员职位,所以下句中应是说申请公务员的高校毕业生比2007年增长33%,所以与surge意思最接近的是increase.

  9.【解析】A

  本题是事实细节题。由文章最后一段第二句中“…the average annual

  income is about $720,but for a civil servant it's$8.116..."可知选项A正确。

  10.【解析】D

  本题是主旨大意题。文章前三段分别指出中国、美国和英国均出现了“公务员热”的现象,接看作者在最后一段第一句指出造成这种现象的原因是公务员除了可以提供财政保障之外,还有许多其他福利,而这也是本文的主要内容。

  【结语】以上就是云南专升本考试英语阅读理解(2)的全部内容,若还想了解更多关于云南专升本考试的相关资讯,如历年真题、模拟试题、真题答案等,欢迎关注云南专升本网

上一篇:云南专升本考试英语阅读理解模拟试题(1)
下一篇:云南专升本植物学模拟试题(一)

  • 云南专升本便捷服务
  • 云南专升本考生微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。